Natuur en landbouw in de Horstermeer

In het noordelijk deel van de Horstermeerpolder (boven de Middenweg) werkt Stivas in opdracht van de provincie Noord-Holland aan een gebiedsgericht proces. Het doel is het realiserenvan nieuwe natuur in dit deel van de polder in combinatie met het optimaliseren van de beheersituatie en het verbeteren van de agrarische structuur.

In dit proces wordt samengewerkt met grondeigenaren die middels een inschrijving hebben aangegeven deel te willen nemen. Om de gestelde doelen te bereiken, is een vrijwillige kavelruil het beoogde instrument. De provincie brengt hierbij ruim 70 hectare van haar grond in de polder in voor verkoop.

Stivas zet hiervoor rentmeester Erwin van den Berg van Greenfield Development en Stivas GIS-specialist Monique van Peperstraten in.

Rondom de jaarwisseling 2022-2023 is de eerste fase afgerond met de kavelruil Horstermeerpolder 2022 waarin de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (Waternet), Staatsbosbeheer, een agrariƫr en een particulier samen afgerond 14 ha grond hebben geruild.

In 2023 zal de tweede fase verkoop natuur aan inliggende eigenaren worden uitgewerkt met hopelijk een wederom een positief resultaat.


HULP NODIG BIJ UW VRAAGSTUK?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek